Header imageHeader image
  Vissza ::
   
 

Tehetséggondozás

 

 

Image 1

Image 1

Image 1

Az új tanév jelentős változásokat hozott a BELOVÁ Béke Általános Iskolája életében. Az ÚJ Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 3.4.3. pályázatán „A sokszínű tehetséggondozás feltételrendszerének kialakítása a Béke Általános Iskolában (Tarisznya)” címmel jelentős támogatást nyertünk tehetséggondozó programunkhoz.
Az intézményünk eddig is fontos és hangsúlyos elemnek tekintette pedagógiai munkánkban a tehetségek felismerését és kiemelt gondozását.  Most új lendületet vett ez a tevékenység.
Az iskola pedagógusai abból indultak ki, hogy tanulóink között nagyon sok tehetséges gyerek van, de a hagyományos iskolai foglalkozásokon sokukról ez nem derül ki. A tehetséget tehát keresni kell, majd ha rátaláltunk, fejleszteni annak érdekében, hogy tehetsége valóban kibontakozzon.
A projekt célja a tehetséges és a lemaradó tanulókkal való integrált foglalkozás megvalósításának újítása, amely hozzájárul az oktatás minőségének és hatékonyságának javításához.
Arra törekszünk, hogy a személyre szóló tehetséggondozást végző pedagógusok és a tehetséges fiatalok bekapcsolódjanak az Országos Tehetségsegítő Hálózatba. Célunk a fiatal tehetségek kibontakozását ösztönző és a kiváló teljesítmény eredményét hasznosítani képes támogató rendszerek kidolgozása, az iskolai tehetséggondozás feltételrendszerének fejlesztése, a pedagógusok szakmai-módszertani felkészítése.
Új tehetséggondozási tevékenységek és programok (pl. tanulmányi versenyek) kidolgozása, mellyel biztosítjuk a tehetséges tanulók sajátos igényeinek, tanulási és motivációs  jellemzőinek kielégítését, sikerélményekhez való juttatását.
Fontosnak tartjuk a jó gyakorlatok átvételét más iskoláktól, majd saját tapasztalataink terjesztését a környező iskolákban.


            Image 1

 

Az eddigiek során megvalósult tevékenységek:

1.

2010. augusztus 11-12-13-án 30 órás (12 fő ) pedagógus továbbképzés, Williams Életkészségek Program nevű tréning.

2.

TÁMOP megnyitó 2010. szeptember 30.
A KVPL városi verseny modul kezdetét vette.

3.

Vezetői továbbképzés (15 óra)
Témája: tehetséggondozás, tehetségmodellek, csodagyerekek és a tehetség, a kreatív iskola, az iskola, mint lehetőség: a tanulás társadalmi hatásai, tanulás - ismeretek másképp, tehetséggondozás a gyakorlatban.

4.

30 órás akkreditált továbbképzés a pedagógusoknak az infokommunikációs oktatás eszközeinek használata a tehetséggondozás során címmel.

  1.  2010. október 12-től – november 23-ig minden kedden 13 órától 18 óráig 20 fő pedagógus részére az interaktív tábla használatáról.

 

5.

A gyermekeket irányítottuk a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett szakkörökre.

6.

A gyermekeket irányítottuk a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett szakkörökre.

7.

Megalakultak a modulokhoz tartozó csoportok .