Header imageHeader image
Header image
   
      
   
   
 
TÁBOROZÁS
 
 
Image 1
 
   

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

Paradfürdő- alkotótábor

2021/2022.

Header image

A nyári szünet első felében, július 8-tól 15-ig felejthetetlen hetet töltöttünk el az Ifjúsági Otthon Mátrában található, csodás környezetben lévő táborhelyén.

 Igyekeztünk idén is azon tanulóinkat elvinni, akik az előző tanévben a kézműves szakkörökön, rajzversenyeken ügyesen szerepeltek, s akiket kikapcsol az alkotótevékenység.

Header image

Header image

Ahogy a korábbi években, így most is több intézményből vettek részt diákcsoportok. A megérkezés napján választani lehetett, hogy a következő napokban milyen alkotó tevékenységben szeretnének részt venni. Festészet, beton- szobrászat, fotóművészet és nemezelés közül dönthettek a gyerekek. Így alakultak ki a vegyes összetételű csapatok, amelyek aztán az egy hét elteltével egy közös kiállításon mutathatták be alkotásaikat. A festők jellemzően az akrilfestés technikájával ismerkedtek; a betonosok tovább bővítették az előző években elkezdett mesebeli szoborparkot, s a díszkapu mellé a patak köveiből mozaik technikával építettek szépséges padlót.

Header image

Header image

Header imageHeader imageHeader image

Header imageHeader image


A nemezes csapattal egy erdei állatokkal díszített faiszőnyeget gyúrtunk meg, a fotósok pedig a cianotípia ismereteit sajátíthatták el. Fantasztikus munkák születtek, aminek egy része a táborhelyet ékesíti majd, illetve a legszebb alkotásokból szeptemberben kiálltás nyílik a Hírös Agóra szervezésében.

Header image

 

Header image

A kézművességen kívül erdei túrákon, közösségi játékokon, kenyérlángos sütésen, tábortűz melletti daltanuláson, mentálhigiénés foglalkozásokon is részt vettek a gyerekek. Tartalmas napok élményeivel gazdagon tértünk haza az egy hét elteltével, s persze büszkeséggel a szívünkben, hiszen a Békés gyerekek ismét bebizonyították, kiérdemelten nyerik el évek óta a város anyagi támogatását a táboroztatásukra.

Köszönet MINDENKINEK!

2022. 08. 21.                                      Polyák Emese és Kolositsné Ország Renáta táborvezetők

Header imageHeader image

Header image

Header image

Header image

 

 

 

 

 

 

 

 
  Header image Header image Header image