Header imageHeader image
Header image
   
      
   
   
 
Határtalanul
 
 
Image 1
 
   

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 

 

 

Header image

 

Utazás a csodák földjére

2019.

Header image

 

Header image

 

2019. május 22-én 5 napos kalandra indultunk Erdélybe.

1.nap

Mai programunk: a nyírábrányi határátkelés után Nagykárolyban találkoztunk Andrissal, az idegenvezetőnkkel. Itt megnéztük Petőfi és Szendrey Júlia találkozásának színhelyét, majd a Károlyi kastélyt. Rövid buszozás után a Sárkányok kertjébe kirándultunk (Almásgalgó). Egy kis zápor és némi elázás után Kolozsvár felé vettük az irányt, és fél 8 felé elfoglaltuk a szállásunkat. Bőséges vacsorával vártak bennünket, és igazán szép, igényes szobákkal. Ahol lassan nyugovóra térünk...

2.nap

A mai napunk a kolozsvári Apáczai Csere János Líceumban indult. Gyerekeink a vendéglátó hetedikes diákok vezetésével fedezték fel a várost. A baráti búcsúzkodás után a tordai sóbányába mentünk. Csodálatos sókristályokat láttunk és ízleltünk. De ebédre a pizza mégis jobban esett. A zuhé mára is megvolt, de javát a buszban vészeltük át. Napsütésben érkeztünk a Székelyföldre, Karcfalvára. A panzióban szívélyes emberek, és finom vacsora várt bennünket. Az élmények feldolgozása még mindig tart...

Header image

Header imageHeader imageHeader image

 

Header imageHeader image

3.nap

18 km = 25000 lépés. Ezek a mai "kis" túránk adatai.

Először a Kis-Cohardot másztuk meg, és a tetejéről gyönyörködtünk a Gyilkos-tó panorámájában. A szerencse most is velünk volt, mert csak a végén ért el bennünket az eső. Míg ebédeltünk (miccset), zuhogott, de a tó körüli sétára kisütött a nap. A Békás-szorosban is szép időnk volt rövid sétánk idején.

Karcfalvi szállásunkon - ugyanott, ahol tegnap - vacsora után most volt idő boltba menni, játszani, beszélgetni. Reméljük, hogy az idegenvezetőnk által kiosztott útinapló töltögetésére is időt szakítanak még a gyerekek az est folyamán.

 

4.nap

A mai nap biztosan sok gyereknek emlékezetes marad. Nem csak a sok program miatt, hanem azért is, mert ma nem sikerült megúsznunk az esőt, és bizony jól eláztunk a parajdi só-szorosban.

De nézzük sorjában: Csíksomlyón, a kegytemplomban kezdtünk reggel. Ez most különösen azért volt érdekes, mert egy hét múlva ideérkezik a pápa, és már láttuk az előkészületeket. Utána Székelyudvarhelyen tettünk egy sétát, és megkóstoltuk a székelykrémest is. Farkaslakán megkoszorúztuk Tamási Áron sírját, majd Korond felé vettük az irányt. Itt ismét lehetőség volt nézelődésre és vásárlásra. Parajdon még gyönyörű napsütésben ebédeltünk, és indultunk túránkra a só-szorosban. A 1,5 km-es út végére viszont már ázottan (és néhányan sárosan) értünk. Így a következő programunk - Szováta és a Medve-tó - el is maradt. De a finom vacsora és a szép szállás kárpótolt bennünket Ballavásáron.

Header image

Megígértük, hogy visszatérünk!!!

Header image

 

Header image

5.nap

Már biztosan hallottak élménybeszámolót a gyerekektől, de még néhány mondat és kép a mai napról.

A Romantik Hotelből való indulás után az első megállónk Körösfő volt. (közben ismét láttuk a Tordai hasadékot) Itt megnéztük a nagyon különleges kalotaszegi stílusú templomot, és lehetőség volt az utolsó lejek elköltésére is.

Igazán előkelő helyen fogyasztottuk el az ebédünket, és utána kirándulásunk utolsó állomása következett: Nagyvárad. A városnézés előtt Andris, az idegenvezetőnk értékelte a csapatok munkáját (útinapló), és kisebb ajándékokat adott át az eredményes tanulóknak. Majd elbúcsúztunk tőle, és Ártánd felé indultunk.

 

Header image

Header imageHeader image

Header image

Header image

Header imageHeader image

Header image

Header image

Header image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Header image Header image Header image