Header imageHeader image
Header image
   
      
   
   
 
Alapítvány
 
 
 
   

 


 
 

 

 

 

 

 

 

Sokszínű Tehetséggondozásért Alapítvány

Alapítványunk 2010 szeptemberében alakult. Alapítója: Lédeczi Erika.
Az alapítvány működési területe: a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolája.
Az alapítvány működésének kereteit és módját, valamint az alapítványi vagyon kezelését 3 tagú kuratórium szabályozza.
A kuratórium elnöke: Kocsis-Vincze Melinda
A kuratórium tagjai: Schmidtné Báló Ágnes és Pápainé Magyar Ildikó


Az alapítvány céljai a következők:

 • Az alapítvány célja az általános iskolai oktatás, nevelés és tehetséggondozás személyi és tárgyi feltételeinek javítása,
 • A pedagógusok oktató-nevelő és tehetséggondozó munkájának elismerése.
 • A tanulók egyéni és közösségi támogatása.
 • A tanulók oktatása, nevelése és tehetséggondozása, valamint egyéni és közösségi támogatása keretében az alapítvány különös hangsúlyt helyez a hátrányos helyzetű tanulókkal való törődésre és támogatásukra annak érdekében, hogy társadalmi esélyegyenlőségüket ezzel is elősegítse.
 • Az iskolai költségvetésben nem biztosított oktatási, nevelési, környezeti feltételek javítása, műszaki, technikai berendezések beszerzése.
 • Tanulmányi és egyéb versenyek, vetélkedők szervezésének támogatása, a nyertesek díjazása.
 • Iskolai és más kulturális, szabadidős programok (tanulmányi kirándulások, erdei iskola, sportversenyek, nyári táborok stb.) támogatása.
 • A színvonalas számítástechnikai oktatás elősegítése, fejlesztése.

 

Az alapítvány bevételi forrásai:

 • Jogi és magánszemélyek, társaságok felajánlásai, az adók 1%-a
 • Pályázati tevékenységek

Az alapítványi vagyon felhasználásának módjáról a szülők és a tantestület jelzései és a jelzett igényei alapján, a kuratórium dönt.

Eddigi eredményeink:

 • Az alapítvány pályázat keretében támogatást nyert logikai és táblajáték szakkör megvalósítására, amely projekt jelenleg is zajlik.
 • A Nemzeti Tehetség Program által 2015 tavaszán kiírt pályázatán iskolánk 900.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az iskolában a tehetségeket az „Ébredő fények-Békés tehetségek” nevű tehetségműhely karolta fel, mely tematikájának minden eleme a NTP-MTI-14-0024 konstrukció keretében megvalósuló pályázati program, amely a „2015 a Fény Nemzetközi Éve” kezdeményezéshez kapcsolódott. A műhelymunkákat kísérletezések, tanulmányi kirándulások, interaktív előadásokon való aktív részvétel jellemezte, emellett a programot végi kísérte a Természettudományos házi verseny, Fény és árnyék fotópályázat, Tehetségnapi rendezvény, ahol a tanulók kísérleteikkel történő bemutatkozással színesítették a programot. A pályázat lehetőséget biztosított a LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 robot beszerzésére is.
 • A tehetséges és a lemaradó tanulókkal való integrált foglalkozás megvalósítása megújításra került, amely hozzájárul a nevelő-oktató munka minőségének és hatékonyságának javításához.
 • Városi helyesíróversenyünk támogatása pályázati segítséggel
 • Az Alapítvány folyamatosan segíti a Béke Általános Iskola, mint Kiváló Tehetségpont tehetséggondozó munkáját.
 • Pályázati források felhasználásával iskolai színpad elkészítésének támogatása
 • 2017. decemberében alapítványunk elnyerte az EFOP-1.8.5-17 Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programot, mellyel az elnyert 20 millió forintot tanulóink és családjaik táplálkozási szokásainak megreformálására fordítjuk. Dietetikus szakember segítségével felmérést készítünk a tanulók körében, és az eredményekre támaszkodva szervezzük meg szemléletformáló programjainkat. Ebből az összegből vásárolhatunk az étkezéshez szükséges eszközöket – székeket, tálcákat vagy akár evőeszközöket –, szervezhetünk az egészséges táplálkozást, életmódot népszerűsítő programokat, főzőversenyt, ismeretterjesztő előadásokat. Rendezvényeinkre egészséges táplálkozással és életmóddal foglalkozó hiteles közszereplőket kívánunk meghívni, a programokba bevonjuk a szülőket is. Iskolai tankonyhát és tankertet alakítunk ki, ahol megtanulhatják a diákok a főzés és a zöldségtermesztés alapjait is.

2017. évi 1 %-ból befolyt 293.005 Ft összeget tanulmányi versenyeink, szakköreink támogatására használjuk fel.
Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik anyagi felajánlással, munkával vagy bármilyen módon segítették az alapítvány működését és a továbbiakban is szívesen várjuk felajánlásaikat.

 

Alapítványunk pontos neve és címe:
 

Sokszínű Tehetséggondozásért Alapítvány
6000 Kecskemét, Boldogasszony tér 7.
Tel: 76/ 329-216
e-mail: bekeiskolakmet@gmail.com


Magánszemélyek és vállalkozások hozzájárulásait az alábbi bankszámlaszámon fogadjuk:

11732002-20391098 OTP Bank Nyrt.

Adószámunk: 18203978-1-03

 

Támogatásukat előre is köszönjük!

Schmidtné Báló Ágnes
Kocsis-Vincze Melinda
tagintézmény-vezető
a kuratórium elnöke

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
       
Header image Header image Header image Header image